Skip to content

U selu Plažane kraj Despotovca mladi napravili teretanu na otvorenom

Nadomak fudbalskog terena FK “Rudar” u selu Plažane kraj Despotovca, grupa mladih napravila je teretanu na otvorenom. Ideju da urede prostor za rekreaciju dece i mladih iz ovog sela uspešno su realizovali uprkos pandemiji koronavirusa. 

Kako kaže jedan od inicijatora ideje i član neformalne grupe “FK Rudar” Plažane Marko Miljković, na ideju da naprave teretanu došli su  sasvim spontano dok su gledali prilog na televiziji.

“Videli smo prilog na televiziji da postoji sajt promeni.rs, preko koga smo i aplicirali za sve ovo. Imali smo u planu rekostrukciju prostora i nešto slično tome, ali u razgovoru sa NKD-om iz Niša, ali i razgovoru između nas, došli smo na ideju da bi bilo lepo napraviti nešto za rekreaciju za decu i za nas isto, i cela ta ideja pretvorena je u teretanu na otvorenom”, ističe Miljković

Akcija je krenula prošle zime, kaže Miljković, ali je stagnirala zbog situacije sa koronavirusom. 

“Zbog pandemije smo tek krajem prošle nedelje uspeli sve da privedemo kraju. Provodimo dosta vremena u ovom prostoru, prvenstveno nas tu spaja fudbalski klub, a i sem toga, družimo se međusobno. Imamo stalne akcije, druženja, igramo stoni tenis, a ovo je ustvari mesto našeg okupljanja”, kaže Miljković. 

Iz ove grupe kažu da su do sada sredili fudbalski teren, ogradu oko njega, ali i sam kompleks pored terena gde provode slobodno vreme. 

Osim za mlade, koji će najviše koristiti teretanu na otvorenom, Miljković kaže da je prostor za rekreaciju važan za sve meštane ovog sela, ali i okoline. “Trenutno smo u fazi razmatranja daljih aktivnosti, želimo da unapredimo sve što smo započeli kako bi mladima bilo bolje”, kaže Miljković. 

Koliko znači ovaj poduhvat mlade grupe objašnjava i predsednik FK “Rudar” iz Plažana Branko Nikodijević koji kaže da im teretana mnogo pomaže u organizaciji pre i posle treninga.

PROČITAJ I  „Ćao svima“ - predstava Reflektor teatra o influenserima i (ne)realnom životu na društvenim mrežama

“Od značaja nam je i za pripremu utakmica, ali i za sve mlade našeg mesta. Dostupna je svima i mogu bez pitanja da je koriste”, kaže Nikodijević.

Novčanu pomoć, kao i donaciju opreme grupa mladih dobila je i od meštana ovog sela koji žive u inostranstvu.