Skip to content

IRIDIN stiker izazov „Feminizam je za svakoga“ u Novom Sadu i Beogradu

Mladi, u okviru IRIDINOG kursa o rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu, organizuju stiker izazov „Feminizam je za svakoga“ u Novom Sadu i Beogradu, sa ciljem da široj javnosti približe pojam feminizma i pokažu da feminizam nije ružna reč, već da doprinosi boljem društvu i ženama i muškarcima.

U periodu do 9. do 15. maja, organizacija IRIDA i mladi pozivaju građane i građanke iz Novog Sada i Beograda da se uključe u stiker izazov tako što će pronaći stikere sa feminističkim porukama na različitim lokacijama u ova dva grada, fotografisati ih i podeliti u storijima na Instagramu uz tagovanje profila @feminizam_je_za_svakoga_ i @organizacija.irida.

„Osoba koja pronađe najviše stikera sa različitim porukama, biće nagrađena stikerima i knjigom“, navode iz IRIDE.

Stiker izazov „Feminizam je za svakoga” mladi sprovode u okviru IRIDIUM-a, onlajn zajednice za rodnu ravnopravnost za mlade, uz pomoć USAID-a i Nacionalne koalicije za decentralizaciju kao deo projekta Tvoje mesto u Srbiji.

Podsetimo, u proteklom periodu IRIDA je, zajedno sa mladima, organizovala filmske pričaonice u Smederevu, Nišu, Beogradu i Kragujevcu na temu plasiranih standarda lepote.

PROČITAJ I  Od prodaje karata za standup Srđana Dinčića prikupljeno 160.000 dinara za izgradnju „Humanka“