Skip to content
Džedaji pomažu deci bez roditelja

Džedaji pomažu deci bez roditelja 

Džedajski pokret iz Niša svoju posvećenost filantropiji pokazuje i u radu sa decom bez roditelja. Oni će krajem jula na Vlasini organizovati kamp za mlade od 15 do 20 godina.

„Tamo će deca kroz vežbe, muziku, radionice o preduzetništvu i ekologiji, meditaciju i jogu razvijati samopouzdanje i sve džedajske veštine. Želimo da ih podstaknemo da osmisle način na koji bi mogli sami da zarađuju. Pored toga što želimo da im pomognemo da pronađu posao, ukazaćemo im na značaj očuvanja harmonije sa prirodom“, kaže Miloš Antić, osnivač Džedajskog pokreta u Nišu.

Članovi pokreta za mesec i po dana treba da sakupe 4000 evra za ovaj kamp, pa će u narednom periodu imati različite akcije za prikupljanje tog novca.

„Smatramo da ono što radimo, odnosno filantropija i umetnost davanja, oblikuje sredinu u kojoj živimo. Deca u sebi imaju želju da okruženje učine boljim, treba da rade na sebi i shvate da odgovornost počinje od same individue i da ono što rade, utiče na ceo svet“.

Svi koji žele da im pomognu u ovoj nameri mogu da ih kontaktiraju preko Fejsbuka ili na neki drugi način i dobiju informacije o dinarskom i deviznom računu za uplatu.

„Život nije bio previše naklonjen deci bez roditelja, ali mi kroz džedajsku percepciju smatramo da baš takva deca u sebi nose snagu koju drugi nemaju i, ako je pravilno kanališu, mogu da promene svet nabolje i da postanu članovi džedajskog projekta ili drugog udruženja koje brine o svojoj zajednici“.

U toku su i pripreme za ovogodišnji Džedajkon, konferenciju posvećenu fanovima naučne fantastike koja će se održati krajem godine. Do tada ovaj pokret nastavlja da promoviše kulturu mira, unapređenja ljudskih odnosa i ostalih džedajskih veština.

PROČITAJ I  U “Dedinoj garaži” održana radionica za decu sa poteškoćama u razvoju