Skip to content

Veliko interesovanje publike za predstavu „Ćao svima“ Reflektor teatra

Predstava „Ćao svima“ koja se bavi temom influensera na društvenim mrežama odigrana je još jednom u Dorćol placu. Reflektor teatar, čija je i ova predstava, nastoji da uvek prati aktuelne teme koje opsedaju društvo, ali i same fenomene društva koje se dešavaju u sadašnjem trenutku, te kažu, da je predstava bila prirodni tok kojim će se baviti. Naredno izvođenje predstave zakazano je za 15. maj u Novom Sadu, a u već poznatom mestu, Dorćom placu, 2. juna. 

Publika je uključena u ovu predstavu tokom čitavog dana, jer četvoro karaktera koji postoje na sceni, imaju Instagram profile koje oni prate, kaže jedan od izvođača predstave Đorđe Galić.

„Oni su predstavljeni kao prave ličnosti i publika može da prati njihov život i pre predstave, a najviše tokom tog dana, kada su ti likovi najviše aktivni. Naša predstava traje tokom čitavog dana, takoreći“, kaže on.

Iako je predstava već nekoliko puta izvođena, i dalje vlada zainteresovanost publike za istu. Naime, publika je takođe bila uključena u sam rad Reflektor teatra i jednim delom finansirala predstavu.

„Jako mi je drago da ih ima, pogotovu što dolaze mladi ljudi, jer su oni više upućeniji u fenomen influensiga i fenomen društvenih mreža, ali bih voleo da svi vide. Publika je pokazala koliko nas voli i koliko veruju u čitav naš rad i u ono što radimo. Ceo odziv koji smo dobili i novac i ostalo je velika potvrda za teatar i hvala publici na tome“, kaže Galić.

Rad na predstavi pomaže i da se sruše određene predrasude

Galić kaže da mu je igranje u predstavi dosta značilo jer mnoge fenomene koji se bave temom influensiga nije poznavao, niti je, kako kaže, razmišljao da to može da izazove zavisnost i kritičko razmišljanje.

PROČITAJ I  Marko Panajotović, Reflektor teatar, Beograd: Navikli smo na poteškoće, ali ne odustajemo

„Meni je rad na ovoj predstavi pomogao da razumem, ali i da srušim čak neke predrasude koje sam imao, ali sa druge strane da razumem na koji način se neke stvari plasiraju, kako može nešto da se zloupotrebi… To je naša sadašnjost i ti mladi ljudi na društvenim mrežama su sadašnji trenutak“, ističe on.

Ističe da je predstava stvarana kroz radionice. Prvo su izučavali fenomene kojima se bave, a tu je bio i direktni kontakt sa influenserima.

„Postoji čak i priručnik za to. Imali smo razne sastanke i te probe su bile dugotrajne dok nismo generisali materijal. Sve te scene su deo onoga što smo čuli od drugih ljudi, tekst je nastajao tokom proba i tokom procesa“, dodaje.

Uskoro se bliži nova premijera „Ustav i prava građana“ koja će biti 1. jula, a iz Reflekor teatra kažu da su u nastajanju još neki projekti.