Skip to content

Predstava „Razgovori i kružni apsurdi“ premijerno u AKC-u „Poligon“ u Kosjeriću

Novoformirano amatersko pozorište iz Kosjerića prvu premijernu predstavu „Razgovori i kružni apsurdi“, po tekstu Duška Radovića, izvešće 28. maja od 20 časova u Alternativnom kulturnom centru “Poligon” u ovom gradu. Iz udruženja K-town group čiji je i alternativni kulturni centar kažu da je cilj da se proširi kultura u ovom gradu, te će na tome raditi i u narednom periodu. 

Prostorije AKC “Poligon” su skoro sređene. Kako kažu, ostalo im je da još zamene ulazna vrata, da nabave nekoliko tehničkih stvari i da oslikaju murale na spoljašnjim zidovima. U međuvremenu, u Kosjeriću je formirano amatersko pozorište koje je u prostorijama “Poligon” izvodili svoje probe. 

U prethodnom periodu u prostorijama AKC Poligon novoformirano amatersko pozorište u Kosjeriću je održavalo svoje probe, takođe imali smo jedan koncert i snimali smo podkast o našim zanimljivim sugrađanima”, kaže Milijana Marić iz udruženja K-town group.

Ona dodaje da je ovakav centar veoma značajan za građane, jer daje mogućnost različitim udruženjima da tu sprovode svoje aktivnosti. 

U planu je da se u ‘Poligonu’ održe i ekološke radionice, ali i  razne druge aktivnosti koje se tiču kulture”, dodaje Marićeva.

Za Mariju Ranković, članicu amaterskog pozorišta i članicu udruženja “K-town group” predstavlja veliku čast što će biti deo predstave koja će se izvesti u “Poligonu” tokom ove nedelje. 

Velika mi je čast da budem ljudi koji žele da prošire kulturni spektar dešavanja u ovom gradu, radujem se predstavi i pozivam sve koji su zainteresovani da dođu da se družimo”, navodi Rankovićeva. 

Inače, amatersko pozorište počelo je sa radom početkom ove godine, te broji nekoliko članova, uglavnom su omladinci, ali ima i studenata i profesora u školi. 

PROČITAJ I  Kosjerić dobija alternativni kulturni centar